Asiantuntijoiden haastattelut lasten ja nuorten hyvinvoinnista 👉

Tehosta varhaiskasvatuksen viestintää: 5 syytä ottaa Wilma mukaan päiväkodin arkeen

Tiedotteet, lupalaput, lapsen poissaolot, päiväkodin VASUn täyttäminen, hoitoaikojen muutokset.. Välillä tuntuu, että aikuisella on liiankin monta muistettavaa asiaa. Onneksi tähän löytyy ratkaisu! Lue viisi vinkkiämme siitä, miten Wilma tehostaa päiväkodin arkea.
Wilma varhaiskasvatus

Kuten edellä mainittu, moni vanhempi tuskailee eri kanavista tulvivan tiedon sekä koulusta saatujen useiden lupalappujen kanssa. Onneksi varhaiskasvatuksen viestintää voidaan helpottaa koulumaailmasta tutun Wilman avulla. 

Erinomaisesti varhaiskasvatuksen saralla toimiva Wilma selkeyttää ja tehostaa päiväkodin viestintää. Lisäksi Wilman avulla sujuvoitetaan niin hallinnon, varhaiskasvatuksen ammattilaisten kuin kotiväen arkea. 

Ja mikä parasta, Wilman ansiosta päiväkotilaisten ja koululaisten asiat löytyvät niputettuna yhdestä ja samasta paikkaa, yhden ainoan kirjautumisen takaa.

Lue viisi vinkkiämme siitä, miten hyvin Wilma toimii myös varhaiskasvatuksessa!

1. Wilma on tuttu ja turvallinen viestintäkanava

Jos Wilmaa käytetään jo kunnan kouluissa kodin ja koulun väliseen viestinvaihtoon, sama tuttu järjestelmä on mahdollista ottaa käyttöön myös varhaiskasvatuksen viestinnässä.

Kun lapsia koskevat asiat tulevat tietoon yhtä ja samaa kanavaa pitkin, ne pysyvät aina tallessa, mikä omalta osaltaan helpottaa huomattavasti kotiväen arkea. Lisäksi asioiden tarkistaminen sujuu mutkitta, kun vanhemman ei tarvitse muistaa kuin yksi kirjautumisosoite.

Wilma varhaiskasvatuksessa takaa arjen sujuvuuden, kun erinäiset paperilaput, sähköpostiviestit, tekstarit, whatsapp-ketjut ja muut irralliset viestit jäävät toivottuun unholaan.

2. Sähköinen asiointi helpottaa arkea

Sähköiset hakemukset ovat tätä päivää – ja niiden avulla helpotetaan niin huoltajien kuin hallinnon arkea. Päiväkodin VASU, eli varhaiskasvatussuunnitelma, on täytettävissä Wilmassa, samoin lapsen tuen asiakirjat. Yksi Wilman monista eduista on myös siinä, että ohjelma pitää tiedot turvallisesti tallessa. Tietoja on myös helppo päivittää tarpeen tullen ajan tasalle. 

Varhaiskasvatuksen tarpeita vastaamaan räätälöity Wilma auttaa jatkossa niin kotiväkeä kuin varhaiskasvatuksen asiantuntijoita pysymään helposti kartalla lapsen asioista.

3. Kaikki hoituu modernisti mobiililla

Wilman ansiosta huoltajille riittää yksi mobiilisovellus, johon tiedot voidaan tallentaa niin päiväkotilaisista kuin koululaisistakin. Helppokäyttöinen sovellus mahdollistaa ajankohtaisen tiedon ja viestinnän reaaliajassa, ilman että repun tai oman laukun pohjalta tarvitsee kaivella erinäisiä muistilappuja.

Wilman mobiilisovellus on helppokäyttöinen ja täysin tietoturvallinen. Applikaatiosta löytyvät kaikki olennaisimmat päiväkotilaisen arjessa käytettävät toiminnot. Myös viestin lähetys ja poissaolon ilmoittaminen onnistuvat näppärästi ja nopeasti.

Sen sijaan lomakkeet, jotka vaativat aina hieman enemmän aikaa ja ajatusta, on suosiolla jätetty selaimella täytettäviksi.

4. Kätevä tapahtumakalenteri ja kyselyt koteihin

Todellisuudessa Wilma on paljon enemmän kuin vain sähköinen viestintäkanava kodin ja päiväkodin välillä. 

Viestien ja tiedotuksen lisäksi varhaiskasvatuksen viestintä Wilmassa mahdollistaa myös esimerkiksi tapahtumakalenterin käyttämisen ja erilaiset kotiin lähetettävät kyselyt. Oli kyseessä sitten VASU-keskustelu, vanhempainvartti tai yhteinen ulkoilupäivä, aikojen varaaminen ja tapahtumaan ilmoittautuminen onnistuvat kaikki kätevästi Wilmassa.

Myös erilaiset sähköiset kyselyt aina retkieväistä tapahtumien palautteisiin voi toteuttaa Wilmalla, ja saatujen tulosten lisäksi pohjat voidaan tallentaa malleiksi seuraavaa kertaa varten.

5. Sokerina pohjalla: yhtenäinen jatkumo

Yksi Wilma voi käytännössä pitää huolen kunnan kaikkien lasten asioista aina vauvasta varhaisaikuistuuteen asti. Lapsen tärkeät asiat esimerkiksi erityisen tuen tarpeesta pysyvät tiedossa ja siirtyvät siten päiväkodista alakouluun, sieltä yläkouluun ja vielä toiselle asteelle saakka. 

Kun vanhemmilla ja koululla on käytössä yksi yhtenäinen järjestelmä, myös sovelluskulut pysyvät maltillisina.

Wilman kehittäjien terveiset päättäjille

Wilma tunnetaan läheisesti koulunkäyntiin liittyvänä ohjelmana. Oppilaitosten tarpeiden rinnalla olemmekin viime vuosien aikana kehittäneet Wilmaa niin, että ohjelmaa voidaan hyödyntää sujuvasti myös varhaiskasvatuksen arjessa.

Tiimissä on tehty lujasti töitä arjen helpottamisen eteen: Olemme ratkoneet haasteita ja suunnitelleet uutta tarpeiden pohjalta. Ratkaisuja on löytynyt paljon. Wilman kehitystyö on tärkeää ja tulokset ovat hyödyksi monille päiväkodeille ja huoltajille – aivan kuin Wilma on jo nyt hyödyksi monille kouluille ja kotiväelle. Ei ihme, että tunnelmat ovat koodareillakin vähän kuin omaa lastaan saattaisi maailmalle. 

Wilma toimii jo tiedetysti hyvin varhaiskasvatuksessa: Huoltajat voivat jatkossa varata hoitoaikoja omalla Wilma-sovelluksellaan. Päiväkodin henkilöstö voi puolestaan hoitaa lasten sisään- ja uloskirjaukset uudella Wilma Daycare -mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play– ja App Store -sovelluskaupoista.

Saman sovelluksen kautta henkilökunta pääsee jatkossa merkitsemään poissaoloja ja siirtämään ryhmiin varalapsia. Wilman selainkäyttöisen päiväkirjatoiminnon avulla myös päiväkodinjohtaja voi tarkistaa kuukausikohtaisesti merkinnät kunkin ryhmän osalta ja kuitata ne valmiiksi.

Wilman kehitystyö ei toki lopu vain tämän hetkisiin onnistumisiin, vaan tekemistä riittää monella saralla. Jatkamme työtämme, jota ei olisi saavutettu ilman rautaista tiimiä ja yhteistyötä niin tuotekehityksen kuin asiakkaiden kesken. Siitä iso kiitos koko Wilman kehitystiimin puolesta!

Sopisiko Wilma Varhaiskasvatus teidän tarpeisiinne?

Wilma

wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea