Tilaa opetusalan uutiskirje 👉

Wilma pähkinänkuoressa

Wilma etusivu

Tämä on wilma

Turvallinen palvelu opetusalalle ja varhaiskasvatukseen

Wilma on Suomen suosituin opetuksen ja oppimisen alusta, joka luo digitaalista opinpolkua aina päiväkodista toisen asteen oppilaitoksiin asti. Wilma tukee hallinnon organisoinnissa ja arvioinnissa, sekä kodin ja koulun välisessä viestinnässä ja tiedonkulussa.

Wilma pohjautuu yhä enemmän mikropalveluarkitehtuuriin, jossa palvelut ovat itse tehtyjä tai kumppaneiden tuottamia palveluita. Kaikki Wilman kautta syötetyt ja muokatut tiedot puolestaan päivittyvät suoraan taustalla oleviin tietokantoihin, kuten Kurreen ja Primukseen. Modernit ratkaisut tuovat mikropalvelut tiiviisti yhteen ja takaavat tietojen reaaliaikaisuuden, oikeellisuuden, saatavuuden ja yhtenäisyyden.

Wilma Links on maksuton digitaalinen työpöytä, joka tuo opetusmaailman työkalut yhteen näkymään

Varhaiskasvatuksen Wilma tehostaa hallintotyötä ja mahdollistaa kätevän viestinnän.

Lisäpalveluilla voit tehostaa tiedon käsittelyä ja vapauttaa aikaa pedagogiseen työhön.

Koulutukset ovat kätevä tapa oppia lisää Wilma-järjestelmien tehokkaasta käytöstä.

Kumppaniemme tarjoamien palveluiden avulla helpotat organisaation arkea monin eri tavoin.

Wilma numeroina:

500+

Oppilaitosta ja

organisaatiota

2 milj.

Wilma-käyttäjää

300 000+

Wilma-viestiä viikossa

1,5 milj.

riviä koodia

Opetuksen palvelukokonaisuus

Wilma - suomalaisen oppimisen sydämessä

Nykyajan kiihtyvässä muutosvauhdissa myös yli 20-vuotias Wilma uudistuu ja kehittyy jatkuvasti, asiakkaiden tarpeita kuunnellen. Perimmäinen tarkoitus uudistuksille on helpottaa käyttäjien arkea.

Digitaalinen työpöytä Wilma Links palvelee oppimisen ja opetuksen tarpeita kattavasti, tuomalla tarvittavat työkalut yhteen sijaintiin – kertakirjautumisella. Tavoitteena on, että myös sähköiset oppimateriaalit löytyvät jatkossa yhdestä paikasta.

Tulevaisuuden Wilma tarjoaa käyttäjille monipuolisesti sen, mitä juuri he tarvitsevat. Tavoitteenamme on yksinkertaistaa palveluiden saatavuutta – tarjota opetuksen järjestämisen palveluita yhdeltä alustalta, sekä mahdollistaa se, mitä koulutuksen saralla tänä päivänä tarvitaan.

Wilmalla arjen työkalut ovat aina ulottuvillasi

Mitkä ovat Wilman tärkeimmät ominaisuudet?

Wilman tärkeimmät ominaisuudet vaihtelevat käyttäjän tarpeiden mukaan:​

 • Opetuksen ja oppimisen alustalla suunnittelu-, seuranta- ja päätöksentekotyö tehostuvat ja resursseja vapautuu muuhun työhön, kun kaikki tarvittava tieto löytyy yhdestä paikasta. Kun Wilma-tuoteperheen ohjelmat on valjastettu juuri oman kunnan tai oppilaitoksen tarpeita vastaavaksi, ovat ne sen jälkeen luotettavia ja tehokkaita tietopankkeja, joissa oikea tieto on aina saatavissa.
 • Huoltajalle Wilma on käytännön työkalu varhaiskasvatus- ja opintoasioiden seuraamiseen, sekä yhteydenpitoon henkilökunnan kanssa. Päiväkodin tai oppilaitoksen tiedotteet ovat heti näkyvissä ja tallessa järjestelmässä, kun tarpeellinen tieto kulkee ajasta ja paikasta riippumatta.
 • Opettajalle ja ohjaajalle Wilma on päivittäinen työkalu mm. arviointiin, merkintöjen tekemiseen, kokeiden ja kotitehtävien merkitsemiseen, sekä yhteydenpitoon huoltajien kanssa. Myös erityisopetukseen liittyvät pedagogiset asiakirjat voi täyttää ja säilyttää Wilmassa. Asioiden käsittely tehostuu ja resursseja vapautuu pedagogiseen työhön.
 • Opiskelijalle arjen työkalut, kuten kurssi-ilmottautuminen, työjärjestys, tehtävät, kokeet, arvosanat ja itsearviointi, sekä viestintä oppilaitoksen kanssa löytyvät Wilmasta. Välineet opintojen suunnitteluun ovat siis saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta.

Wilma pitää siis sekä opiskelijat että kotiväen kartalla siitä, mitä ja missä opinnoissa on kulloinkin meneillään. Tiedotteet ja viestit auttavat tuomaan ajankohtaiset asiat huoltajien ja oppijoiden tietoon. Lisäksi Wilma pitää sisällään opintopalautteen, kyselyt, tapahtumakutsut, sähköiset hakemuslomakkeet, päätökset, koko opiskeluaikaisen arvosanahistorian ja paljon muuta!

Wilman käyttö on tietoturvallista ja onnistuu kaikilla yleisimmillä selaimilla, ilman erillisiä asennuksia tietokoneelle. Lisäksi Wilmaa voi käyttää iOS- ja Android-mobiilisovelluksella.

Wilma mukautuu sujuvasti varhaiskasvatuksen ja eri koulutusasteiden tarpeisiin

Wilma varhaiskasvatuksessa

Wilman avulla varhaiskasvatuksen tiedottaminen ja yhteydenpito vanhempien kanssa onnistuu sujuvasti: huoltajat näkevät tiedotteet muun muassa tulevista juhlista ja retkistä Wilman sähköisellä ilmoitustaululla.

Myös lasten läsnä- ja poissaolot, niiden yhteenvetojen seuraamisen, sekä oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyvien asioiden kirjaamisen ja vanhempainvartit hoituvat helposti Wilmassa. Kun on aika aloittaa peruskoulu, Wilman kautta myös lapsen kouluun ilmoittaminen sujuu vanhemmilta vaivattomasti.

Wilma perusopetuksessa

Perusopetuksessa yhteydenpidon ja vanhempainvarttien lisäksi Wilma näyttää kätevästi yhdessä sijainnissa mm. työjärjestykset, kokeet, kotitehtävät, arvosanat, koulun tiedotteet ja tuen asiakirjat. Opettajan työ ei ole sidottuna koululle, kun esimerkiksi arvioinnin voi tehdä Wilman kautta vaikka kotona. Tieto uusista merkinnöistä välittyy huoltajille heti.

Sähköisten hakemusten avulla huoltajien arki helpottuu, kun esimerkiksi koulukuljetus ja lomat voidaan hakea Wilmassa, jossa myös niitä koskevat päätökset näytetään.

Wilma lukiossa

Lukion Wilmassa hallinnoidaan muun muassa kurssivalinnat ja ylioppilaskirjoitukset. Opiskelijat pääsevät tekemään valintansa Wilman kurssitarjottimeen, joka voidaan avata myös yhteiseksi muille kouluille.

Järjestelmässä opiskelijat näkevät kaikki suoritukset ja kurssimäärien yhteenvedot. Yhteydenpito opettajien ja toisten opiskelijoiden kesken on helppoa, ja sähköiset hakemukset sekä yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen onnistuvat Wilmassa vaivattomasti.

Wilma ammatillisessa koulutuksessa

Wilma on ammatillisessa koulutuksessa apu sekä opintojen suunnittelussa että päivittäisessä tekemisessä. Opiskelijat tekevät valintoja, näkevät omat suorituksensa ja niiden yhteenvedot, voivat kirjata itsearvioinnin, täyttää työssäoppimispäiväkirjaa, ilmoittautua opintoihin tai hakea osaamisen tunnustamista.

Näytöt, oppisopimukset ja tutkintotilaisuudet ovat myös hyvässä järjestyksessä Wilmassa. Kirjauksia voivat tehdä niin opettajat, työpaikan edustajat kuin opiskelijatkin.

Lataa Wilman mobiilisovellus

Wilman mobiilisovelluksen avulla opintoarjen tiedottaminen ja yhteydenpito onnistuvat vaivattomasti mistä ja milloin tahansa.

Wilman tietoturvallisesta sovelluksesta löydät kaikki arjen olennaisimmat toiminnot.

Lataa Wilman sovellus:

google-play-badge

wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea