Tilaa opetusalan uutiskirje 👉

Toholammin kunta otti onnistuneesti käyttöön Wilman varhaiskasvatuksessa

Toholammin kunta, Wilma varhaiskasvatuksessa

Tavoitteena oli luoda asiakirjojen ja tiedonsiirron jatkumo sekä helpottaa viestintää koulun henkilökunnan ja lasten vanhempien välillä. Lue, miten Wilman käyttöönotto onnistui varhaiskasvatuksessa!

Vaikka ohjelma on monille tuttu etenkin koulumaailmasta, Toholammin kunnassa Wilmaa käytetään myös varhaiskasvatuksessa. Jo kevyellä käytöllä ollaan päästy todella hyviin tuloksiin, vaikka ohjelmasta ei vielä löydy kaikkia varhaiskasvatuksen toimintoja – lähitulevaisuudessa kylläkin.

Toholammin kunnan varhaiskasvatusjohtaja Terhi Elamaa on ollut tyytyväinen Wilman käyttöön:

”Meillä Toholammilla oli mietittävä uuden varhaiskasvatusohjelman hankintaa, ja Wilman käyttöönotto tuntui mielekkäältä, sillä se on jo koulun puolella käytössä. Tavoitteena oli luoda asiakirjojen ja tiedonsiirron jatkumo sekä helpottaa asiointia vanhempien ja työntekijöiden kanssa”, Terhi kertoo.

Muutosprosessin seuraavassa vaiheessa varhaiskasvatuksen puolella otetaan Toholammilla käyttöön viestintä, minkä lisäksi lasten sisään- ja uloskirjautumiset mahdollistetaan mobiilisovelluksen kautta.

Wilma helpotti työlästä paperirumbaa

Toholammilla säästetään paperia ja aikaa, kun vasut eli varhaiskasvatussuunnitelmat ja muut asiakirjat löytyvät Wilmasta sähköisesti. Sähköisen järjestelmän etu on asiakirjojen järjestyksen ylläpitäminen sekä se, että asianomaiset pääsevät niihin käsiksi aina tarpeen tullen.

“Vasujen kirjaaminen toimii Wilman kautta hyvin. On hyvä, että paperiset vasut ovat jääneet pois ja vanhemmat pääsevät lukemaan vasua aina kun haluavat. Vasuun on helppo tehdä lisäyksiä ja Wilmassa tallessa olevat asiakirjat helpottavat myös hallintoa. Lisäksi varhaiskasvatuksen erityisopettaja tekee omista havainnoistaan kirjauksia Wilmaan”, Terhi kiittelee.

Wilma mahdollisti myös varhaiskasvatuksen sähköisen haun

Hakeminen varhaiskasvatukseen Wilman kautta on Toholammilla melko uutta, sillä sähköisiä hakemuksia on käytetty vasta syksystä 2019 alkaen. Itse prosessi vaatiikin vielä selkeyttämistä, mutta se on myös saanut kiitosta.

Hyvä puoli on ehdottomasti ollut se, että vanhemmat ovat päässeet itse täyttämään sähköisen hakemuslomakkeen, mitä kautta myös tiedot siirtyvät järjestelmään.

“Kun saamme Wilman viimeisteltyä meidän kuntaan sopivaksi, niin se helpottaa ja selkeyttää toimimista ja yhteistyötä sekä asiakkaiden että työntekijöiden kesken”, uskoo Elamaa.

Suosittelen tutustumaan myös:

Wilma

wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea