Tilaa opetusalan uutiskirje 👉

Uudistunut Wilma-sovellus opintoarjen tukena

Wilma-sovellus auttaa pysymään kartalla koulu- ja opintoarjesta mobiilisti missä ja milloin vain. Lue blogista kuinka uudistimme sovellusta kesällä 2022, miten voit antaa palautetta ja mitä Wilman mobiilikehityksessä on luvassa tulevaisuudessa.
Uudistunut Wilma-sovellus, Wilma mobiili

Wilman mobiilisovellus auttaa pysymään kartalla opintoarjesta

Kodin ja koulun välinen yhteistyö on hyvä aloittaa laatimalla viestintään yhteiset pelisäännöt. Kodeissa moni saattaa lukea Wilma-viestit ja tiedotteet esimerkiksi työmatkalla tai perhearjen kiireissä, joten sovelluksesta onkin hyvä tietää arkeen vaikuttavat perustoiminnot. Tietoturvallinen sovellus pitää sisällään kaikki olennaisimmat toiminnot.

Mitä kaikkea Wilma-sovelluksella voi tehdä?

Wilma-sovelluksella voit muun muassa:

 • vastaanottaa reaaliaikaisia ilmoituksia esimerkiksi Wilma-viesteistä
 • lukea ja kirjoittaa viestejä
 • lukea tiedotteita
 • tarkastella työjärjestystä

Lisäksi huoltajat voivat sovelluksessa:

 • nähdä kotitehtävät, kokeet ja tuntimerkinnät
 • selvittää poissaoloja ja ilmoittaa niistä etukäteen
 • varata varhaiskasvatuksen hoitoaikoja, mikäli kunnalla on käytössään Wilma Varhaiskasvatus
Wilma-sovellus, kirjautuminen ja työjärjestys
Wilma-sovelluksen kirjautumisnäkymä ja työjärjestys-näkymä

Täältä löydät Wilman mobiilisovelluksen:

Jatkuvasti päivittyvät ominaisuudet käyttäjien tukena

Ensimmäinen Wilman mobiilisovellus julkaistiin Windows-puhelimille vuonna 2013, ja vuodesta 2014 se on löytynyt ladattavaksi sovelluskaupoista IOS- ja Android-käyttäjille. Kehitämme sovellusta jatkuvasti sekä teknisen toimintavarmuuden, että toivottujen ominaisuuksien osalta.

Vanha Wilma-sovellus Windows phone
Tältä näytti ensimmäinen Wilma-sovellus, joka julkaistiin Windows-puhelimille vuonna 2013. Voit klikata kuvan isommaksi.

Kesällä 2022 julkaisimme Wilma-sovellukseen uuden päivityksen, joka paransi sovelluksen teknistä perustaa ja suorituskykyä. Tekninen uudistus näkyy käyttäjille myös tulevassa kehityksessä, sillä uusia toivottuja ominaisuuksia pystytään jatkossa tuomaan sovellukseen entistä nopeammin ja helpommin, ja mahdollisiin korjaustarpeisiin voidaan reagoida ripeästi.

Kuulemme mielellämme palautetta juuri päivitetyn Wilma-sovelluksen käyttökokemuksista. Asiakkaidemme yhteyshenkilöt voivat antaa palautetta käyttäjiltä kuulemistaan haasteista tai lähettää tukipyynnön pääkäyttäjien tikettiportaalin kautta. Muut Wilma-sovelluksen käyttäjät taas voivat kertoa kehitystoiveita verkkosivujemme palautelomakkeen kautta.

Olemme huomioineet tulevassa mobiilikehityksessä sovellukseen paljon toivottuja ominaisuuksia. Tulevia ominaisuuksia ovat esimerkiksi:

 • dark mode eli tumma tila
 • huoltajilla tuntimerkintöjen ja poissaolojen hyväksyntä massana
 • offline-tilojen käsittely: esimerkiksi jos verkko on hetkellisesti poissa käytöstä, Wilma-sovellus pystyy näyttämään välimuistista työjärjestyksen tiedot
 • hoitoaikavaraukset esiopetuksessa huoltajille

Lisäksi roadmapilla oleva, koko Wilmaa koskeva viestintäuudistus tulee tulevaisuudessa näkymään myös mobiilissa.

Uuden päivityksen myötä myös yhtenäistimme eri käyttöliittymien sovelluksia, ja Android-versiossa ovat nyt käytettävissä esimerkiksi seuraavat Applen iOS-versiosta (iPhone) tutut ominaisuudet:

 • Viestinäkymässä viestejä voi hakea uuden hakukentän avulla ja vastaanottajien valinta on aiempaa selkeämpää uuden vahvistuspainikkeen myötä.
 • Opettajat voivat syöttää ja muokata tuntimerkintöjä.
 • Asetukset-sivulla on useita parannuksia, mm. sovelluksen kielen vaihtaminen.
 • Push-ilmoitusten asettaminen päälle tai pois on aiempaa selkeämpää.
Wilma-sovellus, Wilma-ilmoitus
Esimerkki Wilma-sovelluksen Asetukset-näkymästä, josta löytyvät sovelluskielen vaihtaminen, sekä tieto push-ilmoitusten tilasta (Android-versio). Voit klikata kuvan isommaksi.

Miten kehitämme Wilma-sovellusta?

Wilman kehitysideat ovat lähtöisin koulujen ja käyttäjien tarpeista sekä palautteesta.

Olemme tunnistaneet kehitystarpeita esimerkiksi aiemmasta Wilman viestintäkyselystä. Lisäksi tuotekehityksemme seuraa sosiaalisen median kanavia ja keskustelee ohjelman pääkäyttäjien kanssa esimerkiksi Wilman asiakastapaamisissa. Moni Wilman kehittäjä on myös itse huoltaja, jolloin kehitysideoita syntyy sovelluksen henkilökohtaisesta käytöstä.

Sovelluksen kehityskohteet priorisoidaan tarkastelemalla uusien ominaisuuksien tuomaa lisäarvoa ja niiden toivottua määrää. Kriittiset korjaukset teemme aina niin nopeasti kuin mahdollista.

Joakim Pesola

Yhteystiedot: LinkedIn
wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea