WilmaCast – keskustelua koulumaailman ilmiöistä

WilmaCast on Wilman podcast, jossa pureudumme koulumaailman ajankohtaisiin ilmiöihin, yhdessä alan kiinnostavimpien vaikuttajien kanssa. Jaksoissa keskustelemme opetusalan digitalisaatiosta ja tulevaisuudesta.

>> Kuuntele uusin jakso

WilmaCast, Wilman podcast

Wilman podcastissa jaksojen aiheina ovat muun muassa sosiaalinen media lasten ja nuorten arjessa, digitaalisten työkalujen merkitys opetusalalla, opettajien ja perheiden hyvinvointi, sekä turvallinen oppiminen.

Juontajina toimivat koululiiketoiminnan johtaja Teemu Lehtonen ja Growth Manager Miia Eskelinen-Fingerroos.

Luodaan yhdessä paremman oppimisen arkea!

Jakso 6: Muuttuva oppiminen ja sen mahdollisuudet

WilmaCastin kauden päätösjaksossa aiheena ovat oppimisen muutos ja koulutuksen monet mahdollisuudet. Näistä teemoista keskustelemassa Miian ja Teemun vieraana on IBO:n (International Baccalaureate Organization) pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Olli-Pekka on urallaan toiminut myös Suomen opetusministerinä, sekä Opetushallituksen pääjohtajana. Hän kokee kiinnostavina erityisesti henkisen kasvun, innovaatioiden, sekä oppimisen ja osaamisen johtamisen kysymykset.

Jakso 5: Miten digitalisaatio näkyy oppimisessa?

Mihin suuntaan opetusmaailman digitalisaatio on menossa? Kuinka uudet teknologiset ratkaisut voisivat helpottaa opettamista ja oppimista? Tätä pohtii WilmaCastin viidennessä jaksossa Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori ja tutkija Kirsti Lonka. Hänen tehtävänään on tarjota tuleville opettajille kaikki heidän tarvitsemansa psykologinen sekä vuorovaikutukseen, oppimiseen ja tunteisiin liittyvä osaaminen.

Jakso 4: Näkökulmia digitaaliseen varautumiseen osana arkea

Millaisia uhkia kohtaamme digitaalisessa maailmassa? Miten ottaa huoltovarmuus huomioon omassa arjessa ja mikä on suurin tietoturvaan liittyvä harha? Muun muassa näihin kysymyksiin pohtii vastauksia WilmaCastin neljännen jakson vieras, valmiuspäällikkö ja huoltovarmuusorganisaatio Digipoolin poolisihteeri Antti Nyqvist.

Jakso 3: Haussa ratkaisuja opettajan työn haasteisiin

WilmaCast-podcastin kolmas jakso käsittelee opettajan työn merkitystä yhteiskunnassa, nyt ja tulevaisuudessa. Jakson vieras, Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto pohtii opettajan työarjen muutosta, haasteita ja niiden ratkaisuja.

Jakso 2: Opetuksen tulevaisuus ja mahdollisuudet opetusministerin silmin

WilmaCastin toisessa jaksossa Teemun ja Miian vieraana on opetusministeri Li Andersson.

Jaksossa kuullaan terveisiä ja konkreettisia arjen havaintoja ministerin koulukiertueelta, sekä keskustellaan koulumaailman ja opetuksen nykytilanteesta, tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista. Ajatuksia herättävät myös alueellinen tasa-arvo oppimisessa sekä digitaalinen syrjäytyminen.

Jakso 1: Lasten ja nuorten vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa

Kuinka lapsen sosiaaliseen mediaan tutustuminen kannattaa aloittaa ja miten sosiaalinen media näyttäytyy koulumaailmassa?

Tässä WilmaCastin ensimmäisessä jaksossa Visma Enterprise Oy:n koululiiketoiminnan johtaja Teemu Lehtonen ja sosiaalipsykologi, Someturva-palvelun perustaja Suvi Uski keskustelevat teknologian mukanaan tuomista mahdollisuuksista, sekä lasten ja nuorten vuorovaikutuksesta verkkomaailmassa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa. Kuulet myös Suvin vinkit huoltajille ja opettajille sosiaalisen median parissa toimimiseen.

Noora Lehtinen

Yhteystiedot: LinkedIn
wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea