Tilaa opetusalan uutiskirje 👉

Uusi Wilma-pääkäyttäjä – ota ainakin nämä asiat haltuusi

Tästä artikkelista löydät vinkit Wilman käytön tehostamisen tueksi, olitpa sitten uusi tai jo kokeneempi pääkäyttäjä.
""

Wilma tarjoaa laajan valikoiman käyttömahdollisuuksia, joita voi mukauttaa erilaisiin opetuksen järjestäjän tarpeisiin. Wilman tarjoamien mahdollisuuksien tehokas hyödyntäminen ja käytön kokonaisvaltainen suunnittelu ovatkin oppilaitoksen Wilma-pääkäyttäjän keskeisiä tehtäviä. Pääkäyttäjä on myös se henkilö, jonka puoleen Wilman käyttäjät – eli opettajat, oppijat ja huoltajat – voivat kääntyä saadakseen apua kohtaamiinsa haasteisiin tai esittääkseen toiveita liittyen järjestelmän käyttöön kunnassa tai oppilaitoksessa.

Tästä blogista löydät Wilma-tiimin vinkit pääkäyttäjille tärkeän ja monipuolisen roolin tueksi 👇

1. Hyödynnä Wilman kattava ohjesivusto

Wilman ohjesivuilta löydät laajasti ohjeita eri koulutusasteille ja varhaiskasvatukseen niin huoltajien ja oppijoiden, henkilökunnan kuin pääkäyttäjien näkökulmasta. Valittuasi koulutusasteen, voit selata aiheita valikosta tai hakea haluamaasi aihetta oikean yläreunan hakupalkista. Sivustolta löydät myös joka kuukauden suosituimmat ja luetuimmat ohjeet.

Ohjesivustolla sijaitseva lomake- ja tulostepankki tarjoaa vapaasti hyödynnettäväksi Wilman mallilomakkeita ja -tulosteita erilaisiin tarpeisiin ja eri koulutusasteille. Kaikki valmiit mallit ovat myös muokattavissa oppilaitoksen omiin toimintatapoihin sopiviksi.

2. Verkostoidu muiden pääkäyttäjien kanssa

Community-asiakasyhteisössä voit pääkäyttäjänä lukea ajankohtaisia uutisia ja käyttövinkkejä, osallistua keskusteluihin ja hyödyntää sekä kollegoiden että Wilman asiantuntijoiden osaamista. Community kokoaa myös yhteen tärkeät linkit eri materiaaleihin, kuten versiosaatteisiin, ohjeisiin ja koulutuksiin. Voit rekisteröityä palveluun työsähköpostiosoitteellasi, klikkaamalla Rekisteröidy-painiketta.

Wilma-tiimin vinkki: InSchool Info -alueelta löytyvät aina uusimmat tiedotteet ja uutiset esimerkiksi uuden ohjelmistoversion ominaisuuksista tai mahdollisista häiriötilanteista. Pysyt ajan tasalla, kun aktivoit sähköposti-ilmoitukset klikkaamalla ”Tilaa” – näin tärkeät uutiset tavoittavat sinut aina nopeasti.

Vuosittain järjestettävässä Wilman Asiakaspäivässä kohtaat paikan päällä muita pääkäyttäjiä, kuulet Wilman ajankohtaisista asioista ja voit keskustella Wilma-tiimiläisten kanssa. Tutustu vuoden 2023 Asiakaspäivän ohjelmaan ja aiheisiin.

3. Kehitä osaamistasi Wilman koulutuksissa

Pääkäyttäjän arki saattaa olla aika ajoin yksinäistäkin puurtamista, vaikka haasteita voisi olla helpompi setviä yhdessä eri näkökulmista. Wilman koulutukset tarjoavat Communityn ja Asiakaspäivän lisäksi vertaistukea ja mahdollisuuden edistää omien organisaatioiden Wilma-käytänteitä ja toimintatapoja.

👉 Koulutuskalenterista löydät tulevat Wilma-koulutukset ja webinaarit eri kouluasteille.
👉 Voit myös tilata meiltä räätälöidyn konsultoinnin tai koulutuksen täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Wilma-tiimin vinkki: Primuksen ja Kurren peruskoulutus kannattaa käydä – näin opit järjestelmien toimintalogiikan, minkä jälkeen arki niiden parissa sujuu helpommin ja sujuvammin!

Tarjoamme osaamisen kehittämisen tueksi myös kiinteähintaisen koulutuspalvelun Wilma Akatemian, jossa voit omaan tahtiisi opetella Wilman ohjelmien käyttöä. Akatemia pitää sisällään asiantuntijoidemme tuottamaa sisältöä: videoita, kirjallista opiskelumateriaalia ja lyhyitä testejä, joilla voit testata oppimaasi.

4. Pysy ajan tasalla Wilman ja opetusmaailman kuulumisista

Pääkäyttäjänä saat Wilman ajankohtaiset kuulumiset asiakaskirjeenä sähköpostiisi kerran kuussa. Tärkeät uutiset ja tiedotteet löytyvät myös asiakasyhteisö Communitysta.

Wilman blogista voit lukea artikkeleita Wilmaan ja opetusmaailmaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Blogista löydät myös Wilman oman podcastin WilmaCastin kaikki jaksot mielenkiintoisine asiantuntijahaastatteluineen.

Tilaamalla Opetusalan uutiskirjeen saat sähköpostiisi 4 kertaa vuodessa opetusalan ajankohtaiset artikkelit, tutkimukset ja webinaarit, sekä kotimaasta että kansainvälisesti. Uutiskirjeessä käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

 • Miltä näyttää oppimisen ja kasvatuksen tulevaisuus?
 • Millaisia haasteita opetusalalla esiintyy, ja miten niitä voidaan lähteä ratkaisemaan?
 • Miten opetusteknologia kehittyy?
 • Kuinka tukea opettajien jaksamista?

Noora Lehtinen

Yhteystiedot: LinkedIn
wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea