Samarbetspartners

En smidigare vardag tack vare våra samarbetspartners

Allt behöver man inte göra själv. Våra samarbetspartners har tjänster som underlättar vardagen på många sätt. Läs mer om Wilmas samarbetspartners och vilka tjänster de kan erbjuda.

Kide Science erbjuder material för utforskande lärprocesser för barn i åldern 3-8 år

Kide Science

En lekfull och berättelseorienterad metod bidrar till att förankra livslånga utforskningsfärdigheter hos barn. Metoden främjar även multilitteracitet och ett engagemang för meningsfull inlärning. I tjänsten hittar du berättelseorienterade planer och undersökningar för din pedagogiska verksamhet. Varje element omfattar en videoinstruktion, berättelser, tips för differentiering och en lista över tillbehör. Som lärare har du gratis tillgång till allt material i Kide Science när du går via Wilma Links.

Kide Science bygger på mångårig vetenskaplig research och har dokumenterad inverkan på barns kreativa tänkande och problemlösningsfärdigheter, kunskaper som behövs i vårt samhälle.

Qridi och Wilma samlar all bedömningsdata på samma ställe

Qridi

Lärare som använder Wilma får tillgång till Qridis mångsidiga egenskaper för undervisningsplanering och formativ bedömning. Tjänsten är framtagen för behoven i förskola och grundskola och är helt kompatibel med Wilma. Med Qridi kan lärarna spara arbetstid och försäkra sig om att bedömningen sker i enlighet med läroplanen.

För undervisningsväsendet erbjuder Qridi metoder för en enhetlig bedömningspraxis och för verksamhet som bygger på pedagogisk data. Praxisen och målsättningarna kan omsättas i vardagen och man följa upp hur de utvecklas (bl.a. studievägar för årskurslös undervisning och flexibla kontinuiteter i förskoleundervisningen och den inledande undervisningen, digipass och årshjul för välbefinnandet).

Freeed.com är den största och mest engagerande gemenskapen för lärare i Finland

Freeeed.com

Freeed.com är en digital community för pedagoger, där lärare kan nätverka och smidigt byta idéer och material. Plattformen ger lärarna möjlighet att samverka och utveckla undervisningen tillsammans genom att dela med sig av bästa praxis och material till nätverket. Freeed främjar möten mellan lärare på många olika sätt.

RFV utbildar – nytt inom fortbildning

Avi kouluttaa

Regionförvaltningsverken stöder och fortbildar också proffs inom undervisning och pedagogik. RFV utbildar erbjuder i samarbete med Wilma Akatemia avgiftsfria onlinekurser om aktuella teman oavsett tid och plats.

Digital arkivering av dokument

I gränssnittet som Visma och Enter SystemSolutions Oy:s tagit fram kan du arkivera vissa beslut, betyg och andra dokument digitalt i vilket annat arkiveringssystem som helst. Tjänsten är fortlöpande och ger åtkomst till arkiveringsgränssnittet så att du kan överföra vissa bestämda dokument och utskrifter till ditt digitala arkiv.

Ruutuvihko för smidigare användarhantering

Med ENTER Ruutuvihko sköter du identifiering, åtkomst och användarrättigheter för användarna, med smidigare hantering och underhåll av användarkontona.

I tjänsten skapas användarnamnen och uppgifterna hämtas sedan automatiskt till Wilma, vilket underlättar det manuella arbetet för administrationen. Grupperna skapas automatiskt, och lärarna sparar tid då de inte behöver göra användarnamn och gruppindelningar. Det blir också lättare att ha en digital lärplattform för gruppen.

Visma Megaflex – Hantera utrymmena

Med Visma Megaflex håller du snabbt och enkelt koll på alla utrymmen. I systemet kan du i realtid se reservationsläget för alla relevanta undervisningsutrymmen och t.ex. idrottssalar och grupprum.

Lärarna kan på en karta se var utrymmet finns och boka det i kalendern. Systemet är kompatibelt med Wilma. Du får också en överblick av hur utrymmena används och hur luftkvaliteten ser ut tack vare trådlösa sensorer som installeras i utrymmena.

Youpret-tolktjänsten underlättar kommunikationen med hemmen

Youpret är en finländsk onlinetjänst för tolkning, som hjälper dig när språket sätter käppar i hjulen. Via Youpret får du genast tillgång till en professionell tolk, och det spelar ingen roll vilken dag eller tid på dygnet det är. Hjälpen är alltså nära oberoende av när Wilma-meddelandet har kommit.

Våra erfarna samarbetspartners hjälper dig med programmen

Vi samarbetar med Qualtrain Ahonen Oy och Focusing EL Oy, som är erfarna användare av Wilma och kan utbilda personal, lösa problem eller vidareutveckla era funktioner. Experterna är finskspråkiga. 

När det gäller PrimusQuery och Wilmas gränssnitt samarbetar vi med NetProfit Oy, som har många års erfarenhet av systemen.

wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea