Asiantuntijoiden haastattelut lasten ja nuorten hyvinvoinnista 👉

Wilma OpenID

Smidigare identifiering - Tillgång till alla molntjänster på läroanstalten med en enda inloggning

På läroanstalterna finns ofta många olika system som alla kräver separata inloggningskoder. Man glömmer ibland sina koder och det tar tid att reda ut situationen mitt under pågående undervisning. Skulle det inte vara bättre om du inte behövde komma ihåg alla användarnamn och lösenord? Att du skulle behöva komma ihåg bara en uppsättning för att logga in i alla molntjänster på läroanstalten? Det här kan ni lösa med Wilma OpenID, som sparar tid och ger en smidigare vardag både för sekreterarna och Wilma-användarna.

Wilma OpenID

Vad är Wilma OpenID?

När ni har tjänsten Wilma OpenID i bruk kan ni logga in i Wilma med AD-lösen som stöds av OpenID Connect-protokollet. Då kan man på Wilma-inloggningssidan välja att logga in med ett knapptryck istället för det vanliga sättet.

Systemkrav:

Er Identity Provider ska vara kompatibel med OpenID Connect.

Observera när det gäller apparna:

Om ni vill använda Wilma OpenID också för inloggning i Wilma-apparna, ska er Identity Provider ha Authorization Code with PKCE-stöd.

Varför välja Wilma OpenID?

Wilma OpenID underlättar användningen av molntjänsterna på läroanstalten, då du inte behöver komma ihåg inloggningsuppgifterna till alla separata system eller be om nya lösenord på kansliet.

När inloggningsuppgifterna är samlade och sekreterarna inte längre behöver hantera dem dagligen, kan de istället lägga tid på annat som är viktigare. I klassrummen behöver man inte heller inte spilla tid på att få fram glömda lösenord. Ett AD-lösen i molnet kan man vid behov byta själv.

Miksi Wilma OpenID?

Priser

Priset på tjänsten beror på antalet studerande, d.v.s. licensantalet:

Licenser: 

Under 500 licenser, 900 €/år
500 – 999 licenser, 1 200 €/år
1000 – 4999 licenser, 2 400 €/år
5000 – 15000 licenser, 3 600 €/år
Över 15000 licenser, 5 400 €/år

wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea