Tilaa opetusalan uutiskirje 👉

Wilman lukuvinkit kesälle 2022

Mitähän sitä kesällä lukisi? Pyysimme Wilman parissa työskenteleviä jakamaan parhaat kirjasuosituksensa Wilman blogiin kommenttien kera. Ota talteen kesän lukuvinkit aurinkoiseen laiturinnokkaan tai sadepäivien iloksi!
Wilman lukuvinkit kesään

Näitä kirjoja Wilman työntekijät lukevat vapaa-ajalla:

"Kirjasta saa vinkkejä hektiseen arkeen sekä pieniä ja helppoja palautumiskeinoja. Kirjassa on myös alansa huippuammattilaisten neuvoja palautumiseen ja vahvistumiseen. Ammattilaisina mm. unilääkäri Henri Tuomilehto, mindfulness-pioneeri Leena Pennanen sekä entinen Karhu-ryhmän poliisi ja resilienssistä tohtoriksi väitellyt Harri Gustafsberg."

“Moni asia on toisin kuin ennen eivätkä vanhat konstit toimi enää johtamisessa. Tämä kirja pureutuu siihen, miten työyhteisöstä rakennetaan sekä autonomiaa vaaliva että ihmisyyttä, yhteisöllisyyttä ja välittämistä korostava.”

“Sai ansaitusti Finlandia-palkinnon vuonna 2020. Sennin tarina saa turhautumaan, suremaan ja iloitsemaan mukana, puhumattakaan Kytömäen kauniista luontokuvailusta, joka vie mennessään.”

“Aivan hurmaava heti alusta asti. Kaunista, polveilevaa tekstiä ja tuntuu siltä että kirjoittaa avoimesti ja rehellisesti. Hauska lukea nuoruuden haahuiluista, kun tietää ihmisen vain särmänä presidenttinä.”

“Kirja lupaa helpon ja todistetun keinon hyvien tapojen rakentamiseen ja toisaalta taas huonoista tavoista eroon pääsemiseen.”

“Kasaribileitä ja nostalgiaa - mitä muutakaan voi tämännimiseltä romaanilta toivoa. Sopii täydellisesti päiviin, jolloin aurinko paistaa iltaan asti. Kirjasta on tulossa kesäkuussa suomennos nimellä Juhlat Malibussa.”

“Hulvattoman hauska ja oivaltava kirja miesten elämästä parisuhteessa nykymaailmassa. Nauroin vedet silmissä oivalluksille!”

“Mukaansatempaava romaani kesäpäiviin! Seuraa kahden identtisen kaksosen elämää hyvin erilaisissa ympäristöissä, erilaisista valinnoista johtuen.”

“Tälle kirjalle on saanut useamman kerran nauraa ääneen! Mikä ei taas ehkä ole niin toivottavaa, kun kuuntelee sitä samalla kun lenkkeilee…”

“Tämä kirja on jäänyt itselle mieleen, lukemisen arvoinen ja ajatuksia herättävä kertomus!”

“Perushyvä ja nopea läpikäynti kaikille siitä, millainen hyvän puheen kannattaisi olla.”

“Arnoldin elämäntarina saa hyvin ymmärtämään, kuinka paljon elämässä voikaan saavuttaa, lähtökohdista riippumatta.”

Näiden lukuvinkkien kera toivotamme kaikille oikein hyvää kesää! ☀️

Lisää lukuvinkkejä löydät uudesta Opetusalan uutiskirjeestä

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi neljä kertaa vuodessa opetusalan kiinnostavimmat aiheet, uutiset, artikkelit ja tutkimukset, sekä kotimaasta että kansainvälisesti. Lähetämme seuraavan kirjeen syksyllä.

Uutiskirjeessä käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

 • Miltä näyttää oppimisen ja kasvatuksen tulevaisuus.
 • Millaisia haasteita opetusalalla esiintyy, ja miten niitä voidaan lähteä ratkaisemaan.
 • Miten opetusteknologia kehittyy.
 • Kuinka tukea opettajien jaksamista.

Noora Lehtinen

Yhteystiedot: LinkedIn
wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea