Tilaa opetusalan uutiskirje 👉

5 syytä hankkia Wilma Akatemia

Wilma Akatemia on kiinteähintainen koulutuspalvelu, jossa voit omaan tahtiisi opetella Wilman ohjelmien käyttöä. Akatemia pitää sisällään Wilman asiantuntijoiden tuottamaa sisältöä: videoita, kirjallista opiskelumateriaalia ja lyhyitä testejä, joilla voit testata oppimaasi. Lue lisää Akatemiasta tästä blogista.
Wilma Akatemian etusivu
Wilma Akatemian etusivunäkymä.

Mikä on Wilma Akatemia?

Wilma Akatemian kehitys lähti liikkeelle tarpeesta luoda palvelu, jossa käyttäjät voivat ajasta ja paikasta riippumatta opiskella Wilman ohjelmien käyttöä. Verkkopalvelu onkin käytettävissä kätevästi selaimessa ja kaikilla laitteilla tietokoneesta mobiiliin.

Wilma Akatemia on jaettu oppimisalueisiin ohjelmiston tai aihealueen mukaan. Oppimisalueet taas jakautuvat moduuleihin ja edelleen pienempiin aihekokonaisuuksiin.

Koulutusmateriaali sisältää muun muassa:

 • Primuksen perusteet, sekä pääkäyttäjälle suunnattua materiaalia
 • Primuksen peruskurssi itseopiskellen
 • Primuksen tulostuseditorin perusteet itseopiskellen
 • Kurren perusteet
 • PrimusQuery
 • Varhaiskasvatus
 • Ajankohtaiset webinaaritallenteemme, esim. LOPS2021-aihekokonaisuuteen
 • Ruotsinkieliset webinaaritallenteet
 

Palvelu julkaistiin vuonna 2020, ja se on saanut asiakkailtamme hyvän vastaanoton. Käyttäjät ovat palautteiden perusteella kokeneet Akatemian hyödylliseksi:

“Tosi tärkeä työkalu meille.”

“Iso plussa, kun ei sido yhteiseen aikaan, vaan voi kouluttautua vaikka yöllä.”

”Mahtavaa, kun kaikki LOPS-materiaali tulee tänne.”

Osa saattaa myös tuntea palvelun sen aiemmalla Studeo-nimellä. Wilman brändiuudistuksen yhteydessä haluttiin kuitenkin tuoda Wilman oppimisympäristölle uusi tunnistettava nimi, ja nykyään se tunnetaan nimellä Wilma Akatemia.

Wilma Akatemian etuja ovat sen joustavuus, kattavuus ja ajantasaisuus

Tässä 5 syytä hankkia Wilma Akatemia:

 1. Uuden aiheen äärellä voit rauhassa omaan tahtiisi opetella asioita. Voit esimerkiksi pitää tauon silloin kun haluat, tai palata aiheeseen uudelleen kertaamaan oppeja. Akatemian kiinteä kuukausimaksu 25 euroa / kk / käyttäjä + alv. 24% sisältää rajattoman pääsyn kaikkeen opetusmateriaaliin.
 2. Vapautat organisaation aikaa ja muita resursseja sisäisistä koulutuksista. Voit ohjata käyttäjät Akatemiaan itsenäisen opiskelun pariin, silloin kun se parhaiten omiin aikatauluihin sopii.
 3. Akatemiasta löydät aina ajantasaisen, jatkuvasti päivittyvän sisällön. Asiantuntijamme voivat tuottaa oppimismateriaalia palveluun nopeasti tarpeen mukaan, jolloin uusin sisältö on heti saatavillasi. Tuotamme sisältöä myös asiakastoiveiden mukaan. Lisäksi palvelu sisältää tärkeimmät Wilman yleisluontoiset koulutusmateriaalit.
 4. Palvelu on nopea tilata verkkosivuiltamme löytyvän tilauslomakkeen kautta ja saat sen heti käyttöösi. Akatemia on mahdollista tilata organisaatiossa niin monelle käyttäjälle kuin on tarve. Yhden tilausjakson kesto on aina kuusi kuukautta, ja ilman irtisanomista tilaus jatkuu automaattisesti seuraavalle tilausjaksolle.
 5. Voit hyödyntää Akatemiaa myös osana ohjelmiston käyttöönottoa. Itseopiskelumahdollisuus alentaa käyttöönoton kustannuksia koulutuksen osalta ja tehostaa ajankäyttöä huomattavasti. Samalla näet kattavasti ohjelmistojen eri toimintojen käyttöä – mikä kaikki on eri toiminnallisuuksilla mahdollista.

5 hyvää syytä hankkia Wilma Akatemia
5 hyvää syytä hankkia Wilma Akatemia käyttöön – klikkaa kuva isommaksi.

Tulemme tulevaisuudessa hyödyntämään myös entistä laajemmin hybridimallia, jossa koulutuskokonaisuuteen kuuluu sekä paikan päällä tapahtuvaa koulutusta, että itseopiskelua. Näin voimme yhdistää kummankin tavan parhaat puolet ja osallistujat saavat aina koulutuksista irti parhaan mahdollisen hyödyn kustannustehokkaasti.

Koulutuspalvelu sopii kaikentasoisille osaajille

Akatemiasta löytyy niin peruskursseja aloitteleville käyttäjille, kuin syventäviä sisältöjä jo edistyneemmille osaajille. Kattavat oppimismateriaalit toimivat Wilman pääkäyttäjien, koulusihteerien ja oppilaitosten rehtorien tukena.

Tulevaisuuden kehityssuuntana olemme tunnistaneet mahdollisuuksia tarjota laajemmin myös opettajille koulutussisältöjä ammatillisen oppimisen tueksi.

Wilma Akatemia kehittyy jatkuvasti Wilma-tuotteen mukana. Jatkossa Akatemia tullaan integroimaan osaksi Wilma Linksiä, jolloin sen käyttö on entistä sujuvampaa. Wilma Links kokoaa kätevästi yhteen paikkaan Wilman ja kumppaneiden palveluita. >> Voit lukea lisää Wilma Linksistä täältä.

Noora Lehtinen

Yhteystiedot: LinkedIn
wilma logo vaalea

  Hittar du inte rätt Wilma?

  Du kan söka fram relevant Wilma genom att skriva in ortens eller läroanstaltens namn. T.ex.  Wilma-licensen för en lågstadieskola i Helsingfors ägs av Helsingfors stad.

  När du hittat rätt Wilma kan du gå vidare till inloggningen.

  Etkö löydä oikeaa Wilmaa?

  Voit hakea omaa Wilmaa paikkakunnan tai oppilaitoksen nimellä. Esimerkiksi Helsingin peruskoulun Wilma-lisenssin omistaa Helsingin kaupunki.
  Kun löydät oman Wilmasi, valitse siirry kirjautumiseen ja kirjaudu sisään.

  wilma logo vaalea